Петренко анонсував запуск нацпроекту

Петренко анонсував запуск нацпроекту "Я маю право"

Укрінформ
Найближчим часом Міністерство юстиції планує запустити національний проект "Я маю право", який допоможе подолати незнання українцями своїх прав.

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко під час прес-конференції в Укрінформі щодо результатів роботи Мін'юсту за І квартал поточного року, повідомляє кореспондент агентства.

"Що стосується найближчих планів - це запуск національного проекту "Я маю право". Ми провели фактично міні-зріз, спілкуючись з тими людьми, які приходять у бюро безоплатної правової допомоги, і можемо констатувати, що є величезна проблема в українському суспільстві - це системне незнання своїх прав", - зазначив Петренко.

Проект "Я маю право", як повідомив міністр, буде фактично складатися з цілих тематичних блоків, у кожному з яких українцям будуть роз'яснювати їхні права, "починаючи з того, яким чином себе поводити і які мати документи, коли ти їдеш у Європейський Союз без віз".

Окрім того, планують роз'яснити українцям їхні права у спілкуванні з правоохоронними органами, пояснять, як захистити право власності тощо.

Петренко зазначив, що Мін'юст планує провести інтернет-опитування, які найбільш затребувані серед українців питання щодо захисту прав у тих чи інших сферах.

"Фактично це буде основним пріоритетом роботи українського Міністерства юстиції - нести інформацію і захищати право кожного українського громадянина", -  підкреслив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-