Ємельянов після 17 квітня зможе повернутися в суддівське крісло

Ємельянов після 17 квітня зможе повернутися в суддівське крісло

Укрінформ
Вища рада правосуддя залишила без розгляду клопотання заступника генпрокурора Юрія Столярчука про продовження відсторонення від посади судді Вищого господарського суду України (ВГСУ) Артура Ємельянова.

Відповідне рішення оголосив голова ВРП Ігор Бенедисюк у четвер, повідомила Укрінформу прес-секретар відомства Оксана Лисенко.

"Ухвалою ВРП клопотання заступника генпрокурора про продовження строку відсторонення від правосуддя судді Ємельянова повернуто без розгляду з формальних підстав", - зазначила вона.

Таким чином, Ємельянов зможе повернутися до виконання обов'язків судді ВГСУ після 17 квітня, коли закінчується термін відсторонення його від посади. Водночас Генпрокуратура отримає право ініціювати питання про його відсторонення лише після направлення обвинувального акту відносно нього  до суду.

У рішенні ВРП  йдеться, що Генпрокуратура  втратила право клопотати про відсторонення Ємельянова, оскільки закон "Про Вищу раду правосуддя" це забороняє робити повторно на стадії досудового розслідування в межах одного кримінального провадження.

"Єдиний виняток, якщо попереднє рішення ВРП про відсторонення буде скасоване судом", - пояснила Лисенко.

Як повідомлялося, 12 березня поточного року ВРП продовжила до 17 квітня відсторонення від посади судді ВГСУ Ємельянова у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності. Відповідним рішенням було задоволено клопотання заступника генпрокурора Юрія Столярчука.

Генпрокуратура повідомила про підозру у вчиненні злочинів суддям Вищого господарського суду України Артуру Ємельянову і Віктору Татькову, які в 2011-2014 році займали посади голови суду та заступника голови. За даними ГПУ, судді підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 2 ст. 376-1 (незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-