Порошенко наголосив на визначальній ролі

Порошенко наголосив на визначальній ролі "Пласту" у визвольній боротьбі

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко зустрівся з юними пластунами, відзначивши, що організація українських скаутів "Пласт" створила свого часу традиції, які відіграли визначальну роль у визвольній боротьбі українського народу.

Про це глава держави написав на своїй сторінці у Facebook.  

"105 років тому у Львові було засновано "Пласт" - організацію українських скаутів. "Пласт" виховує гідних громадян своєї держави та плекає цінності, необхідні для розвитку нашої України - відповідальність, лідерство, патріотизм. Це товариство створило традиції, які відіграли визначальну роль у визвольній боротьбі українського народу", - написав Президент.

Він процитував слова видатного українця та відомого пластуна Богдана Гаврилишина: "Все, що я зробив у житті, я починав із мрії". Сьогодні ж, за словами Президента, ми закладаємо фундамент для створення України, про яку мріємо.

Глава держави привітав юних пластунів, які сьогодні складають свою Пластову Присягу, побажавши їм стати достойними вихованцями "Пласту" і гідними громадянами України. "Ви - ті, хто наблизить нашу державу до такої, яку ми уявляємо в своїх мріях. І хай допоможе вам у цьому Бог", - зазначив Порошенко.

Президент також віддав шану пам'яті відомим українським пластунам, які свого часу поклали свої молодечі голови за Україну, борячись проти російської агресії: Віктору Гурняку, Марку Паславському, Євгену Подолянчуку, Миколі Гордійчуку та Андрію Білику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-