Фонд Жадана передав більше 100 тисяч родинам загиблих учасників АТО

Фонд Жадана передав більше 100 тисяч родинам загиблих учасників АТО

Укрінформ
Одразу 17 родин загиблих учасників АТО отримали грошову допомогу з понад 100 тис. грн, зібраних фондом відомого українського письменника Сергія Жадана.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла виконавчий директор фонду Ірина Куніцина.

"Гроші з загальної суми в 102600 грн отримали 17 сімей - родини загиблих добровольців, зниклих безвісти та родини військових, котрі покінчили життя самогубством після повернення. Гроші зібрано під час благодійних акцій фонду у лютому: концерту в Харкові та презентації у Києві аудіокниги "Тамплієри" спільно з Радіо "Аристократи", - зазначила Куніцина.

За її словами, родинам добровольців важче отримати державну допомогу, бо їм важче підтвердити статус учасника бойових дій: "Є й сім’ї загиблих волонтерів".

"Усі ці люди в 2014 році не чекали наказів та повісток, просто йшли в бій. Мета фонду - не тільки вирішити матеріальні потреби родин, де є діти, а й нагадати про цих людей, бо з часом навіть про героїв забувають", - додала Куніцина.

За її словами, інша історія - сім'ї військових, котрі після демобілізації вчинили самогубство внаслідок психічної травми: "На жаль, це не є підставою для держвиплат".

"Ми переконані, що Україні потрібна дієва програма психологічної та соціальної реабілітації учасників бойових дій. Якщо з ними не працювати, ми будемо втрачати людей ще роками, навіть по закінченню війни”, - пояснює Куніцина.

Фонд також вирішує конкретні потреби родин - від побутової техніки до грошей на навчання дітей, збираючи інформацію щодо потреб у волонтерів, а також у Добровольчому українському корпусі, Українській добровольчій армії.

Як повідомляв Укрінформ, фонд Сергія Жадана створено минулої зими для допомоги дітям у східних регіонах України та реалізації культурних проектів на Сході.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-