Наглядова рада НСТУ взялася до обрання голови суспільного мовлення

Наглядова рада НСТУ взялася до обрання голови суспільного мовлення

Оновлено
Укрінформ
Наглядова рада ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" взялася до обрання голови НСТУ.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, члени Наглядової ради повернулися після перерви та обрали лічильну комісію. Зараз відбувається голосування.

Раніше на засіданні наглядової ради свої стратегії розвитку суспільного мовлення представили 8 кандидатів на посаду голови правління ПАТ "НСТУ": Зураб Аласанія, Роман Вибрановський, Юрій Дараган, Олександр Зорка, Олександр Зирін, Олександр Коваленко, Олег Наливайко, Марек Сіерант.

Відповідно до закону "Про суспільне телебачення і радіомовлення в Україні" голова та члени правління НСТУ обираються на 4 роки. При обранні голови та членів правління НСТУ наглядовою радою враховується відповідність претендента кваліфікаційним вимогам, що висуваються до генеральних директорів телерадіокомпанії, наявність високих моральних якостей та суспільного авторитету претендента.

Переможець конкурсу не матиме права працювати, бути представником, прямо чи опосередковано володіти часткою в статутному капіталі телерадіоорганізацій або юридичних осіб, що виконують будь-яку оплачувану роботу для телерадіоорганізацій. Крім того, переможець конкурсу не зможе займатися іншою оплачуваною (крім викладацької, наукової і творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики із спорту) або підприємницькою діяльністю, суміщати посаду із посадою народного депутата, держслужбовця чи військовослужбовця, працівника іншого державного підприємства чи штатною роботою в політичній партії.

Посадовий оклад голови правління становитиме 76 тисяч 800 гривень, крім цього наглядова рада зможе ухвалювати рішення про надбавки, доплати та премії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-