Чиновник сказав, коли

Чиновник сказав, коли "Паспортний сервіс" поновить роботу

Укрінформ
Сервіси оформлення і видачі закордонних паспортів відновлять роботу у вівторок.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив прес-секретар держпідприємства "Документ" Володимир Поліщук.

"Зараз спільно з управлінням спеціального зв'язку проводяться необхідні заходи для відновлення роботи", - сказав Поліщук.

Нині оформлення і видача закордонних паспортів здійснюється лише підрозділами Державної міграційної служби.

6 квітня роботу з оформлення паспортів ДП "Документ" та центрами надання адміністративних послуг при РДА було зупинено через слідчі дії СБУ. Її вдалося відновити 7 квітня, але слідчі дії тривають.

Як повідомив Поліщук, за даними керівництва підприємства, робота центрів ДП "Документ" у Києві має бути відновлена у вівторок, 11 квітня. Протягом наступного тижня мають відновити роботу всі 26 центрів обслуговування громадян у країні, а також центри надання адмінпослуг. Відновлення роботи центрів почнеться з Києва, потім запрацюють великі міста, де значний попит на закордонні паспорти, а після них - менші міста.

Як повідомлялося, Європарламент 6 квітня схвалив безвізовий режим з Україною, і того ж дня сервіси з оформлення документів припинили роботу: почасти через ажіотаж на біометричні паспорти, які потрібні для безвізового в'їзду до ЄС, а також через слідчі дії, що проводяться силовиками. У ДП "Документ" заявили, що паспортні центри не працювали через вилучення СБУ серверів у телекомунікаційних компаніях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-