Під Радою активісти вимагають відкликати законопроект про заборону абортів

Під Радою активісти вимагають відкликати законопроект про заборону абортів

Фото
Укрінформ
Під будівлею Верховної Ради у суботу проходить акція протесту проти зареєстрованого законопроекту, яким пропонується заборонити аборти.

Про це повідомляє "Еспресо.TV".

"Наразі біля будівлі перебувають близько 50 активістів, що влаштували невеличкий концерт з барабанами. Мітингувальники вимагають скасувати законопроект, у разі ухвалення якого аборт можна буде зробити лише за медичними показаннями", - йдеться у повідомленні. 

Як зазначає "Громадське", акція протесту є самоорганізованою, її координатором є Ксенія Ніколаєнко. "Вийшли в суботу, бо, на жаль, в будні дні багато людей не можуть долучитися", - сказала вона.

Учасники акції прийшли до парламенту з гаслами «Моє тіло - моє діло», «Право на життя має людина, а не ембріон», «Демократія=вибір» та іншими.

Наразі жодних правопорушень на місці проведення акції не спостерігалося, правоохоронці кажуть, що активісти поводяться мирно. До протестувальників ніхто не вийшов, адже сьогодні субота і у Раді нікого немає. 

Як повідомлялося, народний депутат Дмитро Голубов (фракція "Блок Петра Порошенка") зареєстрував законопроект №6239, яким пропонується законодавчо заборонити аборти, окрім випадків, коли ця операція необхідна за медичними показаннями або в разі, якщо зачаття відбулося в результаті згвалтування.

Фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-