Аваков відкрив оновлений експертно-криміналістичний центр МВС у Рубіжному

Аваков відкрив оновлений експертно-криміналістичний центр МВС у Рубіжному

Фото
Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у місті Рубіжному на Луганщині сьогодні відкрив оновлений науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України.

Про це повідомляє департамент комунікації МВС України.

«Незважаючи на непрості умови, в яких сьогодні знаходиться Луганщина, ми робимо все можливе, щоб поліція області професійно та якісно виконувала свої функції, надавала жителям якісні сервісні та експертні послуги. Це надзвичайно важливо, що саме тут, у регіоні, де проходять воєнні дії, ми відбудували поліцейську інфраструктуру, яка відповідає європейським стандартам та викликам сьогодення», - сказав Аваков під час відкриття центру.

Як зазначається у повідомленні, у 2014 році приміщення НДЕКЦ МВС України у Луганську захопили представники незаконних збройних формувань. Центр змушений був передислокувався у непристосоване приміщення у Сєверодонецьку, згодом - у Рубіжне. Криміналістам бракувало експертного обладнання та спеціально облаштованих приміщень для проведення експертиз та досліджень, вкрай необхідних для роботи поліції.

В оновленому НДЕКЦ Луганщини є окремі балістична та хімічна лабораторії, обладнані сучасними установками. Завдяки цьому новому обладнанню луганські експерти-криміналісти зможуть проводити судові експертизи за 21 напрямом дослідження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-