Євросоюз готовий інвестувати в НСТУ мільйони - Мінгареллі

Євросоюз готовий інвестувати в НСТУ мільйони - Мінгареллі

Укрінформ
Європейський Cоюз очікує, що український уряд виділить на Суспільне мовлення необхідні додаткові кошти, і заявляє про свою готовність інвестувати в "Національну суспільну телерадіокомпанію  України" кілька мільйонів євро. 

Про це заявив голова Представництва ЄС в Україні Х'юг Мінгареллі у п'ятницю на міжнародній конференції "Незалежність органів управління Суспільного мовника - ключова передумова успішної реформи", повідомляє кореспондент Укрінформу.  

"Суспільний мовник вимагає належних ресурсів. Це означає, що має бути реальний бюджет. Ми сподіваємося, що буде виділений додатковий бюджет для того, щоб Суспільний мовник міг працювати належним чином. Зі свого боку ми готові з країнами - членами ЄС інвестувати кілька мільйонів євро для того, щоб суспільний мовник міг працювати в належних умовах", - зазначив Мінгареллі.

Він також заявив, що країни-члени ЄС будуть постійно моніторити ситуацію з Суспільним мовником.

"Ми будемо слідкувати за тим, чи люди, яких обрали керувати суспільним мовленням, є незалежними і компетентними, відданими інтересам Суспільного мовника, що мовник має належні ресурси. Ми спільно з українськими людьми хочемо забезпечити високоякісне Суспільне мовлення", - підкреслив голова Представництва ЄС в Україні.

Мінгареллі додав, що Наглядова рада Суспільного має відібрати компетентних незлежних управлінців - генерального директора НСТУ на основі його бачення стратегії розвитку Суспільного мовника. 

"Це не повинна бути людина, яка призначена, яка переслідує політичні чи бізнесові інтереси. Це повинна бути незалежна людина, обрана на основі досвіду і своїх компетенцій. Те саме стосується і правління НСТУ", - сказав він. 

Представник ЄС підкреслив, що Суспільне мовлення, якісні новини - важливі елементи будь-якої демократичної системи. 

"Величезна частина ЗМІ в Україні перебуває в руках груп, які переслідують свої економічні інтереси. До того ж поруч з Україною знаходиться країна, яка проводить потужну дезінформаційну кампанію. І це робить іще більш важливою роль незалежного мовника, який має надати українцям високоякісну інформацію", - наголосив Мінгареллі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-