Жодна країна світу не готова до війни - Полторак

Жодна країна світу не готова до війни - Полторак

Укрінформ
Жодна країна світу не має досвіду, необхідного для ведення масштабної війни, адже навчання на полігоні та реальні бойові дії дуже відрізняються.

Про це розповів міністр оборони України Степан Полторак, передає кореспондент Укрінформу.

«Якщо узяти будь-яку країну світу і завтра у ній - не дай Боже - почнеться війна, то буде багато офіцерів, нездатних грамотно вести бойові дії, адже стріляти на полігоні і на полі бою - це зовсім різне», - сказав Полторак.

Він наголосив, що так само не було готовим до війни ні українське військо, ні суспільство загалом.

«Зараз служать ті офіцери, які отримали бойовий досвід, ті, хто, як і вся армія і все суспільство, не були готовими до війни. Нас вчили воювати на картах, на комп’ютері, але не на полі бою. І цю науку ми здобували разом із солдатами», - зазначив глава Міноборони України.

Нагадаємо: у четвер завершився перший в історії візит Міністра оборони України до Канади. Під час перебування в Оттаві, Степан Полторак підписав «Домовленості про оборонне співробітництво між Міністерством оборони України та Міністерством національної оборони Канади та ЗС Канади», які дозволять активізувати двосторонню співпрацю між державами по багатьох напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-