Криваве переслідування BMW: прокуратура просить відсторонити патрульного

Криваве переслідування BMW: прокуратура просить відсторонити патрульного

Укрінформ
Голосіївський райсуд міта Києва розгляне 11 квітня клопотання прокуратури щодо відсторонення від посади патрульного поліцейського Сергія Олійника, обвинуваченого в умисному вбивстві під час переслідування автомобіля БМВ 7 лютого 2016 року.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.

"Голосіївський районний суд міста Києва на засіданні 11 квітня розгляне клопотання столичної прокуратури про відсторонення С.Олійника від посади та обрання йому запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання", - зазначила вона.

Максимець поінформувала, що 5 квітня, перед початком підготовчого судового засідання, відповідні клопотання були вручені підозрюваному та його адвокатам. Суд не зміг розглянути ці клопотання, оскільки засідання було перенесено через перебування одного із суддів у нарадчій кімнаті в іншій справі.

Читайте також: Справа "шаленого BMW": Олійника відпустили під домашній арешт

Прес-секретар нагадала, що строк дії запобіжного заходу та відсторонення від посади Олійника, обраний судом 30 грудня минулого року, сплив 27 лютого. Розглянути вчасно відповідні клопотання суд не мав змоги, оскільки матеріали кримінального провадження останні три місяці перебували спочатку в Апеляційному, а потім у Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ, де вирішувалося питання щодо його підсудності.

"Тож ніяких виправдувальних рішень у цьому кримінальному провадженні суд не приймав", - резюмувала Максимець.

Як повідомлялося, в ніч проти 7 лютого 2016 року патрульна поліція в Києві застосувала зброю під час переслідування BMW, що на шаленій швидкості намагався втекти від правоохонців.

У результаті був смертельно поранений 17-річний пасажир Михайло Медведєв.

Патрульний інспектор Сергій Олійник, який застосував зброю для затримання автомобіля-порушника, заявив, що випадково влучив у пасажира.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-