Нацрада оштрафувала телеканал Ахметова за програму від РЕН ТВ

Нацрада оштрафувала телеканал Ахметова за програму від РЕН ТВ

Укрінформ
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала ТОВ "Маріупольське телебачення" на 84 тис. грн (25% ліцензійного збору) через показ ним пропагандистської програми "Территория заблуждений" виробництва російського РЕН ТВ.

Про це повідомляє "Детектор медіа".

У програмі "Территория заблуждений", на думку Нацради, простежується однобоке трактування історії України, нав`язується думка щодо неможливості існування України як держави, неможливості розриву зв’язків із Росією.

Нацрада звернулася по експертну думку до Українського інституту національної пам’яті, який надав висновок, що наведені в телепрограмі твердження свідчать про підтасовку і перекручення історичних фактів, поширення інформації, яка не відповідає дійсності, служить виправданню злочинного характеру комуністичного тоталітарного режиму, містить висловлювання, за допомогою яких виправдовується та надається видимість законності дій Російської Федерації щодо окупації та анексії частини території України.

За результатами позапланової перевірки Нацрада констатувала, що в показаній телеканалом МТВ передачі є заклики до розв’язування агресивної війни або її пропаганди та/або розпалювання ворожнечі та ненависті; пропаганди винятковості, зверхності або неповноцінності осіб. Це є порушенням абзацу 4 та 6 частини 2 статті 6 закону "Про телебачення і радіомовлення", що карається штрафом у розмірі 25% ліцензійного збору. Для телеканалу МТВ сума штрафу склала 84 тис. грн.

11 лютого в Маріуполі Донецької області телеканал МТВ (ТОВ "Маріупольське телебачення") протягом 40 хвилин транслював телевізійну програму "Территория заблуждений с Игорем Прокопенко" виробництва російського телеканалу РЕН ТВ, зміст якої мав антиукраїнський характер.

Місцева громадська організація Ініціативна група "Разом" звернулася зі скаргою до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з проханням провести перевірку телеканалу.

16 лютого Нацрада призначила позапланову перевірку маріупольського телеканалу МТВ.

Телеканал МТВ належить холдингу Ріната Ахметова "Метінвест".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-