Дві українки намагалися ввезти до Польщі елементи артустановки

Дві українки намагалися ввезти до Польщі елементи артустановки

Укрінформ
Дві громадянки України намагалися ввезти до Польщі через пункт пропуску " Ягодин-Дорогуськ" 30-міліметрову шестиствольну гармату автоматичної корабельної артилерійської установки АК-630, видавши її за гідравлічний елемент. 

Агенція внутрішньої безпеки Польщі тимчасово арештувала у цій справі на три місяці чотирьох громадян України, інформує tvn24.

Як повідомив речник міністра-координатора з питань спецслужб РП Станіслав Жарин, елемент зброї радянського зразка виявлено 31 березня в мікроавтобусі з українською реєстрацією.

Зазначається, що польська спецслужба разом з поліцією і Митною службою в рамках цієї справи провела обшуки в місці, куди везли елемент озброєння, а також іще одне приміщення. В результаті виявлено 1,3 тис. пачок цигарок без акцизу, а також затримано ще двох осіб.

Усім чотирьом громадянам України у Польщі висунуто звинувачення у скоєнні злочину за статтею 263 п.1 щодо "нелегального обороту товарами, технологіями  і послугами стратегічного значення для безпеки держави, а  також для збереження міжнародного ладу і безпеки".

Затримані особи не визнають своєї провини у спробі перевезення елементу артилерійської системи і стверджують, що вони не знали про справжнє призначення вантажу.

Слідство у цій справі веде Агенція внутрішньої безпеки Польщі під наглядом прокуратури міста Холм.

Артилерійська установка АК-630 є на озброєнні Морських сил Польщі.

Фото: РАР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-