Перевірити паспорт онлайн: новий сервіс допоможе вберегтися від шахраїв

Перевірити паспорт онлайн: новий сервіс допоможе вберегтися від шахраїв

Укрінформ
Державна міграційна служба України презентувала новий онлайн-сервіс перевірки за базами недійсних документів, який допоможе громадянам уникнути шахрайських схем, що здійснюються за підробленими документами.

Про це сказав на презентації в Укрінформі голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк. 

 "За допомогою нового онлайн-сервісу можна швидко та безкоштовно зробити перевірку в базах даних недійсних, викрадених або втрачених паспортів міграційної служби та МВС, що дасть можливість, зокрема, уникнути окремих видів шахрайства за допомогою підроблених документів", - зазначив він.

За словами Соколюка, найпоширенішим видом шахрайських оборудок є отримання кредитів за чужими документами, у яких переклеєна фотокартка, є і схеми здачі в оренду житла шахраям, прокат обладнання тощо.

Тепер завдяки новому сервісу кожен має змогу перевірити особу, з якою має справу. Треба лише ввести номер та серію паспорта, щоб з'ясувати, чи справжнім є документ. Це можна зробити на сайті Державної міграційної служби України.

Соколюк зауважив, що завдяки впровадженню нових біометричних паспортів підробка стане згодом неможливою, однак наразі заміна відбуватиметься тривалий період, і тому новий онлайн-сервіс дасть змогу уникнути будь-яких зловживань у сфері обігу паспортів старого зразка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-