Поліція: у банку Хрещатик

Поліція: у банку Хрещатик "нагріли" вкладників на 50 мільйонів

Укрінформ
Слідче управління Головного управління Національної поліції у місті Києві встановило причетність до заволодіння коштами клієнтів ПАТ «КБ «Хрещатик» шістнадцяти службових осіб, з яких четверо фігурантів намагалися уникнути відповідальності.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

«Кілька років слідчі здійснювали досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 28 (Вчинення злочину організованою групою), ч. 4 ст. 190 (Шахрайство), ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1, 2 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Зараз за погодженням з прокуратурою міста Києва шістнадцятьом службовим особам повідомлено про підозру у вчиненні 172 епізодів протиправної діяльності, яка тривала понад три роки», - йдеться у повідомленні.

Діючи у складі організованої групи, зловмисники заволоділи грошовими коштами клієнтів банку на загальну суму понад 50 мільйонів гривень. Слідство встановило десятки схем незаконних привласнень, серед яких - використання клієнтських депозитів для власних потреб.

На даний час досудове розслідування у кримінальному провадженні закінчено, обвинувальний акт направлено до суду. Чотирьом затриманим повідомлено про підозру, вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Зловмисникам загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-