Марина Порошенко відвідала українську школу Риги

Марина Порошенко відвідала українську школу Риги

Укрінформ
Дружина Президента України Марина Порошенко відвідала Ризьку українську середню школу та ознайомилася з роботою інклюзивної початкової школи Вайварі.

Про це інформує прес-служба глави держави. 

«У рамках офіційного візиту Президента України Петра Порошенка до Латвійської Республіки дружина глави держави Марина Порошенко відвідала український осередок у Прибалтиці - Ризьку українську середню школу. Перша леді України, вивчаючи міжнародний досвід впровадження інклюзивного освітнього середовища, також ознайомилася з роботою однієї із перших латвійських інклюзивних шкіл - Початковою школою Вайварі», - йдеться у повідомленні.

Разом із дружиною Президента Латвії Іветою Вейоне вона поспілкувалася з учнями та педагогами українського навчального закладу. 

Установа надає якісну освіту, застосовуючи найкращі європейські методики. Зокрема, тут запроваджено білінгвальне навчання: 60% - латиська мова, 40% - українська. При цьому українську мову та літературу, а також історію України тут вивчають за українськими підручниками, але за стандартами ЄС.

За словами Марини Порошенко, сьогодні Ризька українська школа є однією з найпрогресивніших та  найсучасніших українських шкіл у країнах Євросоюзу.

Директор школи Лідія Кравченко наголосила, що навчальний процес побудований на основі ризьких освітніх програм і кращих зразків українських шкіл світу. 

«На сьогодні школа є однією з кращих у Ризі. Це стосується не тільки рівня навчання, а й матеріально-технічної бази. Лише одна бібліотека тут налічує 17 тисяч найменувань книжок. І це справжній культурний центр не лише для учнів школи, а й для всієї української громади Латвії. Діти мають скайп-семінари з провідними українськими вчителями та науковцями», - зазначила директор.

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко перебуває з офіційним візитом у Латвійській Республіці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-