ЗМІ дізналися, з ким мав зустрітися Вороненков у день убивства

ЗМІ дізналися, з ким мав зустрітися Вороненков у день убивства

Укрінформ
Екс-депутат Держдуми РФ Денис Вороненков у день убивства перед зустріччю з іншим екс-депутатом Держдуми Іллею Пономарьовим мав зустрітися зі своїм московським водієм, росіянином Владиславом Тихонькіним.

Про це написав у своїй статті головний редактор "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов з посиланням на джерела у правоохоронних органах. 

«Вороненков планував їхати в готель «Прем'єр Палас», щоб зустрітися там з Іллею Пономарьовим. Але вранці об 11.30, перед зустріччю з Пономарьовим, Вороненков домовився про зустріч ще з однією людиною. Це був його московський водій, громадянин РФ Владислав Тихонькін», - йдеться у публікації.

Зазначається, що Вороненков хотів обговорити з водієм деталі перегону машини з Москви до Києва, який Тихонькін здійснив з 22 на 23 березня.

«За оперативними даними українських спецслужб, водія при перетині російського кордону затримували співробітники ФСБ і піддали його жорсткому тиску з метою отримання інформації про Вороненкова. Не виключено, що могло бути здійснено вербування Тихонькіна або його пересування і переговори були поставлені під контроль засобами технічної розвідки. Сам Вороненков купив своєму водію квиток у Москву на 23 березня 2017 року, але перед його відльотом вирішив зустрітися особисто. Про цю зустріч знав тільки сам Вороненков», - наголошує Бутусов.

За його інформацією, відразу після вбивства Вороненкова Тихонькін не давав жодних свідчень правоохоронним органам України - він вилетів у Москву відповідно до свого квитка близько 14 години. Про те, що Вороненков ішов на зустріч із Тихонькіним, слідство дізналося вже після того, як водій залишив Україну.

Як повідомлялося, екс-депутат Держдуми РФ Денис Вороненков був застрелений 23 березня в центрі Києва. Охоронець екс-депутата поранив нападника, однак сам дістав поранення. Стрільця госпіталізували, і у лікарні він помер.

Радник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що стрілець - громадянин України 1988 року народження Павло Паршов. Він народився у Севастополі, був завербований російськими спецслужбами.

Дружині Вороненкова і другому свідку у справі Януковича - екс-депутату Держдуми РФ Іллі Пономарьову - надано держохорону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-