Харківський суд остаточно підтвердив довічний вирок вбивці міліціонера

Харківський суд остаточно підтвердив довічний вирок вбивці міліціонера

Укрінформ
Прокуратура Харківській області відстояла в обласному апеляційному суді довічне позбавлення волі для Артема Дериглазова, який влітку 2010 року вбив міліціонера та поранив ще двох правоохоронців.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла начальник управління прокуратури області Тетяна Сотнікова.

"Рішенням апеляційного суду Дериглазова визнано винним у незаконному виготовленні та зберіганні вогнепальної зброї, опорі працівникам міліції, вбивстві та замаху на вбивство працівників міліції (ч. 2 ст. 263, ч. 2 ст. 342, ст. 348, ст. 70 КК України)", - зазначила прокурор.

Як повідомляв Укрінформ, 7 липня 2010 року у Харкові працівники міліції зупинили підозрілого юнака для перевірки документів, бо той був одягнутий в теплий одяг та рукавички, мав велику сумку. На вимогу надати документи, молодик застосував балончик зі сльозогінним газом та кинувся бігти. Правоохоронці вирішили наздогнати втікача. Тоді останній, сховавшись за деревом, застрелив із автомата 33-річного патрульного Сергія Євлахова. Вранці працівники міліції прийшли перевірити зареєстровану мисливську зброю, яку зберігав батько підсудного. У сейфі зі зброєю знайшли саморобний автомат із запахом пороху. Син почав стріляти з горища, поранив двох правоохоронців, але і сам отримав поранення, після чого його затримали.

У жовтні 2012 року Червонозаводський райсуд Харкова оголосив вбивці вирок:  довічне позбавлення волі. Захист домагався пом'якшення покарання. Справу повернули до суду. В  червні 2015 року Червонозаводський райсуд оголосив вирок: 15 років ув'язнення. Проте прокуратура відстояла в апеляції довічний строк. Наразі вирок суду є чинним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-