Уряд затвердив план пріоритетних дій до 2020 року

Уряд затвердив план пріоритетних дій до 2020 року

Укрінформ
Кабінет міністрів України затвердив проект розпорядження КМУ „Про затвердження середньострокового плану пріоритетних дій уряду до 2020 року та плану пріоритетних дій уряду на 2017 рік”.

Таке рішення було ухвалене на засіданні уряду у понеділок, повідомляють кореспонденти Укрінформу.

«Це не план проектів, це не план думок, а це - план дій. Це те, чим буде займатися уряд та влада у 2017-му та до 2020 року», - сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

За його словами, головним завданням планів є відповідь на те, яким чином можна розвивати країну. «Нам потрібно, щоб консолідували зусилля абсолютно усіх органів влади на досягнення мети розвитку нашої держави», - наголосив Гройсман.

Глава уряду розповів, що План містить 5 основних цілей. Так, за його словами, однієї з цілей є побудова конкурентоздатної економіки й забезпечення щорічного сталого економічного зростання на рівні 4-5% ВВП. Крім того, Гройсман наголосив, що виконання Плану спрямоване на створення “сильної державної служби”, розвиток людського капіталу (збільшення тривалості життя українців, мінімізація бідності), забезпечення верховенства права й боротьба з корупцією. Також Прем’єр-міністр зауважив, що у пріоритеті документа — забезпечення безпеки й оборони як зовнішньої, так і внутрішньої, “починаючи від військової агресії й інших проявів агресії стосовно України і завершуючи внутрішньою безпекою харчових продуктів і безпекою громадян на вулицях”.

Ці документи затверджуються з метою забезпечення середньострокового планування послідовних та комплексних реформ, зокрема визначених програмою діяльності Кабміну, Стратегією сталого розвитку "Україна-2020", Стратегією реформування державного управління України на 2016-2020 роках, Угодою про асоціацію між Україною та Євросоюзом, меморандумом про економічну і фінансову політику в межах спільної з Міжнародним валютним фондом програми в рамках механізму розширеного фінансування.

Плани дозволять покращити систему стратегічного планування, моніторингу та оцінювання, включаючи засади оцінювання результативності діяльності міністерств та інших держорганів у досягненні цілей впровадження запланованих політик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-