У НАБУ чекають Насірова зі скаргою на детективів

У НАБУ чекають Насірова зі скаргою на детективів

Укрінформ
Відсторонений голова Державної фіскальної служби Роман Насіров 3 квітня має прийти до Національного антикорупційного бюро, аби поскаржитися на дії його детективів.

Про це повідомив директор НАБУ Артем Ситник в ефірі "ТСН.Тиждень".

"Наскільки мені відомо, він (Насіров – ред.) якраз завтра прийде в НАБУ подавати заяву про "злочини", скоєні детективами НАБУ відносно нього", - заявив Ситник.

Він також сказав, що не знає, де зараз перебуває Насіров, але впевнений, що той нікуди з України не втече.

"Шанси того, що він (Насіров – ред.) покине Україну, я би розцінював, як дуже мінімальні", - запевнив директор НАБУ.

Ситник розповів, що для того, аби Насіров не втік з України, щодо нього було вжито низку процесуальних дій. Голові ДФС було призначено рекордну для України заставу в 100 млн грн, він має електронний браслет і він здав свої паспорти.

Нагадаємо: Насірова затримали 2 березня. На час розслідування його відсторонили з посади глави ДФС.

За даними САП, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр". Тим самим державі було завдано збитків на суму близько 2 млрд грн.

16 березня Насіров вийшов з-під варти під 100 млн гривень застави. Внесли заставу його дружина і, ймовірно, тесть. 17 березня він побував на допиті в НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-