Росія порушує права на пенсії жителів окупованих територій - Розенко

Росія порушує права на пенсії жителів окупованих територій - Розенко

Укрінформ
Уся відповідальність за соціальну та гуманітарну катастрофу на територіях, не контрольованих українською владою, лежить виключно на Росії та її спільниках-терористах.

Про це в інтерв’ю «Дзеркалу тижня» заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

«Не Україна припинила виплату пенсій громадянам на окупованих територіях, а Росія, яка їх захопила. Повна відповідальність за соціальну та гуманітарну катастрофу на цих територіях лежить виключно на Росії та її спільниках-терористах», - сказав він.

За словами Розенка, розмови про те, що Україна відмовилася від своїх соціальних зобов'язань, не відповідають дійсності. «Люди, що залишилися на неконтрольованих територіях, мають право на пенсійні виплати. Це право сьогодні порушується, але не Україною, а Росією», - наголосив віце-прем’єр-міністр. 

Він пояснив, що люди з окупованих територій, котрі хочуть одержувати соціальні виплати, повинні переїхати на постійне місце проживання на контрольовані українською владою території. «Так говорить українське законодавство. Тут ми можемо контролювати, хто одержує виплати, там - ні. У кого в руках опиниться банківська картка, на яку приходять соціальні виплати? Чи не будемо ми фінансувати тероризм у підсумку? Це абсолютно нормальна позиція, її підтримують і міжнародні організації, і представники інших країн», - підкреслив Розенко.

Він також зазначив, що після виконання Мінських угод і відновлення територіальної цілісності України люди, котрі перебувають зараз на тимчасово окупованих територіях, матимуть можливість відновити всі виплати з моменту їх припинення. «Ці кошти акумулюються і, коли з'явиться реальна можливість, звичайно, їх виплатять», - додав віце-прем’єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-