В інклюзивній освіті потрібні більш рішучі кроки - Гройсман

В інклюзивній освіті потрібні більш рішучі кроки - Гройсман

Укрінформ
Центральна та місцева влада мають вживати більш рішучих кроків щодо розвитку інклюзивної освіти та підвищення якості умов виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні Національної ради реформ, повідомляє Урядовий портал

"Нам потрібні більш рішучі кроки, особливо спільно з місцевою владою, щодо інклюзивної освіти. З ініціативи Міністерства освіти і науки України вперше в освітній субвенції у 2017 році було передбачено 209 млн грн на те, щоб розпочати підтримку інклюзивної освіти. Це тільки початок, тому що ми розуміємо, що треба створити нормальні умови, щоб дитина могла адаптуватися, набути знань, отримати доступ до нормального середовища. Ми розуміємо, що у таких дітей є особливі потреби, і наше завдання - забезпечити ці потреби усім необхідним", - сказав Гройсман. 

Він запевнив в урядовій підтримці ініціатив, спрямованих на створення інклюзивного середовища у країні.

Окремо Прем'єр-міністр зауважив, що уряд спільно з громадським середовищем працює над створенням належних умов для виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 

За його словами, у 2016 році кількість дітей в інклюзивних класах по всій країні збільшилася до 4180, що означає одне: рух щодо створення інклюзивного середовища почав діяти.

"Таких діточок є ще багато по країні, але ми усіх маємо обігріти і створити для них нормальні умови, для їхнього навчання і розвитку. Зрозуміло, що треба залишати в минулому інтернатні форми виховання, максимально відходити від тієї системи, яка пригнічує дітей, не дає їм розуміння того, що вони виховуються в доброзичливому середовищі, середовищі або прийомних родин, батьків, або будинків сімейного типу", - додав Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-