2 квітня: народний календар і астровісник

2 квітня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Фотинії-криничниці; язик мельне та й у кут, а губу натовчуть…  

Сьогодні мучениці Фотинії, або, як казали в народі – Фотинії-криничниці. Фотинія (тобто Світлана) була тією самарянкою з Євангелія, яку Христос зустрів біля колодязя Якова. Познайомившись зі Спасителем, Фотинія увірувала в Нього, розповіла про Месію своїм рідним і знайомим і стала ревною християнкою. Згодом римляни за віру стратили жінку, а також двох її синів і чотирьох сестер, кинувши до глибокого колодязя (щоправда, це лише легенда). Саме ці факти й призвели до того, що в народній свідомості Фотинія асоціювалася з колодязем.

Цього дня наші пращури особливу увагу приділяли колодязній воді, вважаючи, що вона набуває цілющих властивостей. Обов’язково треба було вмитися свіжою криничною водою, а також випити кухоль води натщесерце. Існувало повір’я, що сьогоднішня вода позбавляє від багатьох хвороб, особливо від лихоманки.  

З іменинами вітайте: Марію, Світлану, Віктора, Олександру, Максима, Уляну.

Сьогодні 7-ий місячний день, його символ – Півень. Активний і вдалий день для всіх порядних людей. Зорі протегуватимуть тим, хто сповідує великодушність і справедливість. Енергетика організму потроху зростає й її вже може вистачати на активні та продуктивні дії. Час емоційної відкритості й вразливості, налаштованості на емоційний контакт, коли майже хворобливо сприймається душевна черствість і холодність, особливо з боку близьких і рідних. Тож будьте чуйними! Щирий відкритий погляд в очі, жартівливий поцілунок у щічку, покладена на плече рука – вартують іноді більше, ніж усі коштовні подарунки. Сьомий місячний день – день молитви і роботи зі словом. Коли ж не можете вправно ним володіти, ліпше мовчати, адже відомо, що слово не горобець: вилетить – не впіймаєш, пурхатиме й цвірінчатиме на весь Facebook, наносячи непоправного збитку репутації того, хто його випустив. У їжі табу на яйця і м’ясо птиці. Зупиніться на яловичині по-бургундськи.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1931 році: – 8,8; а найтеплішим у 1990 -  +22.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-