Керуючого справами НАН судитимуть за зловживання на десятки мільйонів

Керуючого справами НАН судитимуть за зловживання на десятки мільйонів

Укрінформ
У Києві судитимуть керуючого справами НАН України, зловживання якого завдали 21,7 млн гривень збитків.

Про це інформує прес-служба столичної прокуратури.

"За погодження прокуратури міста Київ Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у місті Київ за оперативного супроводження Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України завершено та скеровано до суду кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) стосовно керуючого справами Національної академії наук України", - йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, Академія уклала договір із забудовником на зведення у Голосіївському районі столиці багатоквартирного будинку на землях НАНУ. Згідно з угодою підприємець зобов'язався передати Академії 50 квартир загальною площею 4000 квадратних метрів. Посилаючись на економічну кризу, бізнесмен після здачі будинку в експлуатацію у 2014 році "віддав" науковцям лише 26 квартир площею 1,8 тис. кв. м, обіцяючи компенсувати різницю в інших будинках.

Читайте також: "Цукрова справа": НАБУ виявило розкрадання Агрофонду більш як на 200 мільйонів

За вчинене зловмиснику загрожує від трьох до шести років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення інших осіб, можливо, причетних до оборудки з майном Академії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-