Генпрокурор розповів про 250

Генпрокурор розповів про 250 "заручників" Чернігівського реабілітаційного центру

Укрінформ
Вже 200 осіб написали заяви, в яких просять визнати себе потерпілими через позбавлення волі і застосування насильства у фейковому реабілітаційному центрі для наркозалежних на території Козелецького району Чернігівської області, де їх утримували силоміць.

Про це на брифінгу в п'ятницю заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У цій справі ми встановили близько 250 постраждалих і вже 200 з них написали заяви, у яких просять визнати себе потерпілими через позбавлення волі і застосування насильства», - сказав Луценко.

Він зазначив, що засновниками цього так званого реабілітаційного центру, який ніде не був зареєстрований як медичний чи профілактичний заклад, були особи, які проживали на території Києва.

За словами генпрокурора, впродовж довгого часу ці особи займалися тим, що вивозили  до цього закладу різних осіб, у тому числі іноземців, яких утримували під примусом начебто задля лікування наркотичної та алкогольної залежності, та серед них були й особи, яких туди вивозили задля вирішення майнових питань на замовлення і за оплату. 

Раніше повідомлялося, що в Чернігівській області припинив діяльність "реабілітаційний центр", у якому примусово утримувалися наркозалежні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-