Українці на “Кораблі молодих лідерів світу

Українці на “Кораблі молодих лідерів світу" показали “народну дипломатію” - Ярема

Укрінформ
Участь української делегації у програмі уряду Японії "Корабель молодих лідерів світу” стала хорошим прикладом “народної дипломатії” та є першим правильним кроком у розвитку українсько-японської молодіжної співпраці.

Про це заявив заступник міністра молоді та спорту України Олександр Ярема під час прес-конференції в Укрінформі на тему: “Результати участі України в міжнародній програмі уряду Японії Ship for World Youth (Корабель молодих лідерів світу)”.

“Для України було дуже важливим взяти участь у цьому проекті, який став першим хорошим і правильним кроком у розвитку міжнародної молодіжної співпраці з Японією. Це, власне, така “народна дипломатія”, коли ми маємо можливість у відкритому режимі спілкуватися, розповідати про наші проблеми та виклики, перемоги і успіхи та, відповідно, по-іншому показувати Україну: не через призму пропагандистських каналів північного  сусіда-агресора чи інші формати, а через, власне, людське спілкування. Це хороший і правильний вимір”, - заявив він.

Заступник міністра наголосив на важливості підвищення мобільності української молоді. Він також подякував уряду та Посольству Японії за те, що цього року українська делегація змогла вперше взяти участь у цьому “доволі унікальному проекті, який збирає молодь  з усіх континентів, при цьому, на такий тривалий  проміжок часу та дає можливість познайомитись, обмінятися досвідом, напрацювати нові ідеї та проекти”. 

Національний лідер української делегації Ярослав Кучер додав, що українці привезли з собою як культурну програму, так і проводили семінари, розповідаючи про нинішню ситуацію в Україні, гібридну війну РФ, медіаграмотність.

Надзвичайний та Повноважний посол Японії в Україні Шігекі Сумі підкреслив, що участь українців у проекті “Корабель молодих лідерів світу” - хороший крок у напрямку зближення двох народів. “Я надзвичайно радий, що Рік Японії, який розпочинається зараз в Україні, був увінчаний таким чудовим проектом. Дуже важливим завданням нашої роботи є зблизити народи  України та Японії. Також я надзвичайно  радий зазначити, що в особі вас - 11 осіб, перших представників - нам це вдалося зробити як перший крок”, - заявив дипломат, звертаючись до присутніх представників української делегації.

Шігекі Сумі додав, що такого роду міжкультурний діалог значно сприятиме покращенню двосторонньої співпраці між Україною та Японією.

Як повідомляло агентство, команда з 11 молодих українців 16 січня вперше вирушила представляти нашу країну під час міжнародного заходу уряду Японії "Корабель молодих лідерів світу" (Ship for world youth leaders program). Україна була обрана однією з учасниць програми, оскільки цього року відзначається 25-та річниця встановлення дипломатичних відносин між двома країнами, а також 2017 рік в Україні за Указом Президента визначено як Рік Японії в Україні.

Вся команда молодих лідерів України в Японії була вдягнена у форму, розроблену для олімпійської збірної України. Загалом у програмі взяли участь близько 240 молодих людей, з яких 120 - японці, а решта - представники інших країн, цього року і України.

Учасники програми протягом 45 днів відвідали Японію, Нову Зеландію та Республіку Фіджі. Для учасників програми було організовано різноманітні лекції, а також проживання в японських родинах. А з 29 січня по 3 березня пройшла так звана морська тренінгова сесія, впродовж місяця молодь перебувала  на кораблі в Тихому океані. Усі учасники програми разом, перебуваючи на борту корабля, вивчали, обговорювали актуальні питання міжнародної політики, спільні проблеми країн, брали участь у семінарах, презентаціях.

Члени української делегації під час освітньої подорожі заспівали різдвяний хіт "Щедрик", декламували вірші Тараса Шевченка трьома мовами, вчилися плести ляльки-мотанки, вишивати, а також частували усіх охочих національними українськими стравами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-