Кремль: Путін відповів Сокурову на запитання про долю Сенцова ще торік

Кремль: Путін відповів Сокурову на запитання про долю Сенцова ще торік

Укрінформ
Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що відповідь режисеру Олександру Сокурову щодо подальшої долі українського режисера Олега Сенцова Володимир Путін дав на засіданні Ради з кінематографії у грудні 2016 року.

Про це повідомляє "Дождь" із посиланням на російський "Інтерфакс".

"Ми з великою повагою ставимося до майстра, і тут я хотів би нагадати, що, власне, саме відповідь щодо Сенцова Володимир Путін дав у Санкт-Петербурзі під час засідання президентської Ради", - сказав Пєсков.

Як повідомляв Укрінформ, на церемонії вручення кінопремії "Ніка" Сокуров виступив проти затримань активістів на акціях протесту проти корупції і закликав звільнити політичних в'язнів. Він також сказав, що чекає на відповідь від президента РФ на запитання про долю режисера Олега Сенцова.

У грудні минулого року Путін заявив, що Сенцов був засуджений у Росії не за свої переконання або творчість, а за терористичну діяльність.

"По-християнськи діяти в цій справі ми не можемо, маємо керуватися рішенням суду. Ми живемо у правовій державі, такі питання повинні вирішуватися судовою системою", - сказав тоді президент Росії.

Український режисер Олег Сенцов був засуджений російським судом за сфальсифікованими обвинуваченнями на 20 років колонії суворого режиму і нині відбуває термін у колонії в Якутську.

Раніше Росія відмовила Україні в екстрадиції Сенцова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-