31 березня: народний календар і астровісник

31 березня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Кирила, якого Явдоха обдурила; а ще на злодієві шапка горітиме

Сьогодні церква вшановує пам’ять Кирила, архієпископа Єрусалимського, який жив у 4 столітті. Саме в цю пору часто псувалася дорога, і траплялися відчутні заморозки. «Кирила, - казали, - Явдоха обдурила – запросила в гості, а сама гріє на печі кості»; «Минув Олексій, Кирило каже: «Ще не сій»; «Буває на Кирила святого ще много морозу». Втім, якщо на південних схилах і в ярах зацвітає мати-й-мачуха – один із ранніх медоносів, то квітень буде теплим і гожим і морозів боятися не варто.

Ім’я Кирило давньогрецького походження й перекладається як «владика», «пан». У перській мові є подібне слово, й означає воно «сонце». Це ім’я було вельми популярне в Україні. Чимало відомих українців мали ім’я Кирило: Кирило Розумовський – військовий і політичний діяч, Кирило Трильовський – громадсько-політичний діяч, засновник Української радикальної партії та «Січей», Кирило Осьмак – діяч Української Центральної Ради, а потім і ОУН, Кирило Стеценко – композитор, хоровий диригент. А хто не знає легендарного богатиря-змієборця Кирила Кожум’яку? Щоправда, за Кожум’якою згодом закріпилося й інше ім’я: Микита. Існує й прислів’я: «Коли не Кирило, то не пхай там рило». 

З іменинами вітайте Кирила, Дмитра, Наталю.

Сьогодні 5-ий місячний день. Місяць у чарівних Близнюках, символ дня – Єдиноріг – втілення вірності й відданості обраному шляху, принципам. День, пов’язаний із визначенням серйозної цілі, або подальшого вектора життя. Слушна нагода для втілення давно задуманого, але будь-що розпочате, треба обов’язково довести до кінця, інакше воно матиме негативні наслідки. Якщо вам щось не подобається, змініть це. Якщо ви не можете змінити це, змініть своє ставлення. Але не нарікайте і забудьте про скарги. Не бійтеся цього дня проявляти емоції: сміятися, коли смішно, плакати, якщо важко. Також можна посперечатися і подискутувати, відстоюючи власну точку зору. Як стверджують зорі – сьогодні фатальний день для злодіїв: їх можуть упіймати, або завадити здійсненню злочинних намірів. Енергетичний центр організму – стравохід.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1929 році: –8,8; а найтеплішим у 1968 -  +22,4.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-