Грузія зголосилася тренувати українських військових у горах

Грузія зголосилася тренувати українських військових у горах

Укрінформ
Оборонні відомства України і Грузії домовились про підготовку українських бійців в гірських умовах.

Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак після зустрічі з міністром оборони Грузії Леваном Ізорі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 "Ми обговорили розширення нашої співпраці по таких напрямках, як підготовка воїнів ЗСУ по стандартам Альянсу, в гірно-лісистій місцевості. Цей досвід буде корисний для наших військових", - заявив Полторак. 

Міністр оборони розповів, що сторони підписали спільну заяву в якій ще раз підтвердили, що Грузія та Україна є партнерами.

"Також ми підтвердили, що обидві держави мають спільні цілі щодо євроатлантичних прагнень та відновлення нашої територіальної цілісності", - зазначив Полторак

Міністр оборони подякував грузинській стороні за медичну допомогу, яку вони надають українським військовим, які постраждали в зоні АТО. А також висловив сподівання, що Україна і Грузія будуть працювати спільно у багатьох напрямках та проводити спільні навчання. 

В свою чергу, міністр оборони Грузії Леван Ізорі зазначив, що перед обома державами стоять спільні виклики. Тому рівень взаємної довіри повинен бути дуже високим. 

Міністра Грузії зустрічала Почесна варта та військовий оркестр. Після урочистостей, міністр оборони України та його грузинський колега провели перемовини за зачиненими дверима.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-