Полторак вважає, що

Полторак вважає, що "цивільна Феміда" не повинна судити військових

Укрінформ
Судді, які ведуть військові справи, повинні мати певну підготовку.

Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Судді, які ведуть справи військових, які виконували військові завдання, повинні мати певну підготовку», - заявив Полторак.

За словами міністра, у таких справах емоції мають бути на другому місці і, ні в якому разі, не повинно бути тиску на суддів.

Полторак навів як приклад справу з генералом Назаровим і зазначив, що коли ведуться бойові дії, дуже важко бути об'єктивним. Адже, в тій ситуації, коли було оточено Луганський аеропорт, якби не послали транспортний літак, загинули б військові, які захищали саме летовище.

«Дуже важко приймати рішення, бо з одного боку могли загинути ті люди, які були в аеропорту. А так сталася трагедія», - зазначив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, генерала Віктора Назарова визнали винним і засудили до 7 років тюрми за частиною 3 статті 425 Кримінального кодексу України - недбале ставлення до військової служби. Суд вирішив, що Назаров, перебуваючи на посаді начальника штабу, першого заступника керівника АТО на території Донецької та Луганської областей знав, що аеродром Луганська перебуває в оточенні противника, який регулярно здійснює його обстріл, і що противник має у своєму розпорядженні переносні зенітно-ракетні комплекси. Як зазначила суддя, Назаров недбало поставився до своїх обов'язків і не забезпечив належну координацію структурних підрозділів штабу.

Катастрофа з транспортним літаком Іл-76 сталася 14 червня 2014 року. Тоді загинуло 49 десантників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-