Харківський телеканал перевірять через передачу про Крим - Костинський

Харківський телеканал перевірять через передачу про Крим - Костинський

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку одного з харківських кабельних телеканалів через ознаки визнання анексії Криму.

Про це написав у Facebook член Нацради Сергій Костинський.

"Ухвалили рішення про проведення позапланової перевірки кабельного телеканалу ТОВ "Прогресивні технології та комунікації" (м. Харків). В ефірі телеканалу неодноразово транслювалася передача, присвячена Севастопольській біологічній станції з неоднозначним змістом: "Якщо вам доведеться побувати в Севастополі, зверніть увагу на білу ошатну будівлю... Зараз це Інститут морських біологічних досліджень імені Олександра Ковалевського Російської Академії наук. Наступник Севастопольської біологічної станції зберігає і примножує славні традиції морських дослідників", - зазначив Костинський.

Він зауважив, що авторами передачі не було зазначено, що так званий "Інститут морських біологічних досліджень ім. О.О.Ковалевського РАН" – це установа, що була створена окупаційною владою після анексії Криму та захоплення Інституту біології південних морів ім. О.О.Ковалевського НАН України.

Таким чином, на переконання членів Нацради, цей контент має ознаки порушення вимог абзацу дев’ятого частини другої статті 6 закону України "Про телебачення і радіомовлення". Зокрема, законом не допускається використання телерадіоорганізацій для трансляції телепередач, виготовлених після 1 серпня 1991 року, що місять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора та їхніх окремих дій, що виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України.

Виявлено також, що ця передача була профінансована Фондом "Русский мир", який було створено в 2007 році Указом президента країни-агресора.

"Звернулися за цим фактом до СБУ", - підкреслив Костинський.

Як відомо, Крим анексований Росією на початку 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-