Рахункова палата презентувала у Римі висновки міжнародного аудиту щодо захисту Бугу

Рахункова палата презентувала у Римі висновки міжнародного аудиту щодо захисту Бугу

Укрінформ
У четвер, 30 березня, розпочалося ІІІ засідання робочої групи Європейської організації вищих органів контролю державних фінансів (EUROSAI) з аудиту коштів, виділених на попередження та ліквідацію наслідків катастроф.

Засідання проводиться у Римі під головуванням Рахункової палати України та за сприяння аудиторського суду Італійської Республіки, у ньому беруть участь представники 15 вищих органів фінансового контролю, повідомили Укрінформу в прес-службі Рахункової палати.

Відкрили семінар вітальними словами президент Аудиторського суду Італійської Республіки Артуро Мартуччі ді Скарфіцци та тимчасово виконуючий повноваження голови Рахункової палати України Олександр Яременко.

У перший день засідання відбувся семінар на тему: «Можливості аудитів ефективності в оцінці діяльності з питань попередження і ліквідації наслідків катастроф», під час якого представники вищих органів фінансового контролю (ВОФК) поділилися досвідом та проблемами здійснення аудиту ефективності діяльності з забезпечення готовності до стихійних лих. Аудитори Рахункової палати України провели презентацію щодо визначення можливих питань для аудитів ефективності у сфері попередження і ліквідації наслідків катастроф відповідно до стандартів INTOSAI (це міжнародна професійна організація, що об'єднує вищі органи фінансового контролю країн, які є членами ООН).

Під час пленарної сесії першого для засідання було розглянуто та схвалено Звіт про діяльність робочої групи за 2015-2017 роки, розглянуто проект Стратегічного плану діяльності робочої групи на 2017-2020 роки, презентовано проект резолюції Конгресу EUROSAI про продовження мандата групи на наступний трирічний період. Учасники обмінялися досвідом з питань кращої практики проведення аудитів у сфері попередження та ліквідації наслідків катастроф та методичними напрацюваннями у цій сфері.

Рахункова палата України також презентувала результати міжнародного аудиту захисту від забруднень басейну річки Буг, здійсненого ВОФК України, Республіки Білорусь та Республіки Польща. Після цього голови делегацій країн-учасників міжнародного аудиту підписали спільний звіт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-