Шкільні підручники пройдуть через конкурсний е-відбір

Шкільні підручники пройдуть через конкурсний е-відбір

Відео
Укрінформ
Запровадження електронного Репозитарію навчальних матеріалів дозволить урахувати думку вчителів та навчальних закладів у процесі конкурсного відбору проектів підручників.

Про це наголосив в.о. директора ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» Володимир Ткаченко під час вебінару про роботу електронної системи Репозитарію.

За його словами, такий крок підвищить якість навчальної літератури і забезпечить прозорість відбору.

«Принципи конкурсного відбору проектів підручників – прозорість і чесність результатів, достовірність їх збереження. Звертаюся до вчителів: просимо вас активніше долучитися до перегляду проектів підручників. Лише так можна відібрати якісну навчальну літературу», - зазначив Володимир Ткаченко.

За його словами, вчителі вже розпочали ознайомлюватися із проектами підручників. Визначитися із вибором проектів підручників для 9 класу та заповнити відповідну форму на Репозитарії педагогічні колективи мають до 14 квітня 2017 року. Результати конкурсного відбору будуть розглянуті Конкурсною комісією.

«Хоча проекти підручників обирає загальноосвітній навчальний заклад, в руках вчителів дуже вагомі важелі. У системі Репозитарію вчителі можуть розглядати різні проекти підручників, проте мають обрати лише один – зі свого навчального предмету. Будуть зараховуватися тільки підтверджені адміністрацією школи «голоси». Результати будуть оприлюднені на сайтах Репозитарію та ІМЗО», – зазначив Володимир Ткаченко.

Він повідомив, що у Репозитарії навчальних матеріалів реєструються освітяни з усіх областей України. Серед лідерів конкурсного відбору електронних версій оригінал-макетів проектів підручників 9 класу – освітяни Черкащини, Полтавщини та Харківщини.

Довідково:

Роботу Репозитарію супроводжує технічна служба підтримки ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти». На «гарячу лінію» надійшло близько 3 000 телефонних дзвінків. За допомогою сервісу «онлайн-консультант» зареєстровано понад 1700 звернень. Відсоток позитивних відгуків про роботу технічної служби підтримки склав 88%. Запитання також надходять електронною поштою. Упродовж відбору було надано відповіді на понад 600 електронних листів.

Починаючи з 20 березня 2017 року, вибір електронних версій оригінал-макетів підручників для 9 класів зробили 1745 загальноосвітніх навчальних закладів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-