Президент запропонує відновлення спеціальних військових судів

Президент запропонує відновлення спеціальних військових судів

Відео
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко запропонує відновлення спеціальних військових судів.

Про це він повідомив у Фейсбуці.

"Я планую запропонувати відновлення спеціальних військових судів відповідно до існуючих міжнародних практик. Оцінювати дії командирів у бойовій обстановці повинні військові спеціалісти, військові експерти і військові судді, а не цивільні. Принаймні зараз, поки триває ця жахлива підступна гібридна війна", - написав Президент.

Він зазначив, що як Верховний головнокомандувач – не може мовчати після вироку одного з цивільних судів, який засудив бойового генерала до ув’язнення на 7 років.

"Наші військові виконують свій обов’язок захищати Україну. Інколи ціною власного життя. Розумію горе родин. Але по-справжньому винним у загибелі наших героїв є ворог, який віроломно вдерся на нашу землю. Єдиним виправданням цим смертям є наближення ними невідворотної перемоги", - зауважив Президент.

За його словами, за останні три роки Україна виховала нове покоління ініціативних, сміливих, а часом і відчайдушних командирів, які забезпечують захист нашої держави.

"Стриножити їх судовими рішеннями було б нерозумно з точки зору гарантування обороноздатності та безпеки", - заявив Глава держави.

Він зазначив, що справедливість безумовно повинна бути досягнута в суді, "але рішення військових судів не будуть ставитися під сумнів нашими воїнами".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-