За три роки можливо вирішити проблему черг у дитсадках - Гриневич

За три роки можливо вирішити проблему черг у дитсадках - Гриневич

Укрінформ
Впродовж трьох років цілком можливо вирішити проблему черг у дитячих садках.

Про це розповіла Міністр освіти і науки Лілія Гриневич, передає прес-служба МОН.

"На сьогодні черга у садки складає 78тис 468 осіб. У зв’язку з тим, що в Україні відбувається процес фінансової децентралізації, в органів місцевого самоврядування з‘являється більше можливостей розвитку мережі ДНЗ та її підтримки в належній якості. Так, за 2016 рік створено 26,5тис місць у дитсадках. Тобто, якщо ми продовжимо тенденцію до збільшення кількості місць, – за 3 роки зможемо повністю вирішити питання черги", – наголосила міністр.

При цьому, як зазначається у повідомленні, наразі у черзі до дитсадків перебувають 78 тис. 468 дітей.

Сприяти створенню нових місць у дитячих садках має затвердження нових санітарних норм для ДНЗ, які дозволяють їм ефективніше використовувати наявні приміщення. З цією ж метою Кабмін, за поданням МОН, ухвалив проект Закону, що дасть можливість створювати «корпоративні дитсадки».

Передбачається, що такі дитячі садочки діятимуть на засадах державно-приватного партнерства та матимуть кількох засновників, серед яких – місцеві органи влади, а також громадські організації, бізнес. За рахунок цього мають пришвидшитися темпи створення місць у дошкільних навчальних закладах і збільшитись доступ українських дітей до дошкільної освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-