Тарифи на опалення і світло знову можуть зрости

Тарифи на опалення і світло знову можуть зрости

Укрінформ
НБУ заклав прогноз щодо інфляції в 2017 році повішення цін на опалення і газ в Україні.

Про це повідомив директор департаменту монетарної політики та економічного аналізу Сергій Ніколайчук, пишуть "Подробности".

"Ми враховуємо наступне підвищення на газ та опалення з жовтня", - сказав він.

"Вони (тарифи - ред.) будуть коригуватися і залежати від динаміки обмінного курсу і цін на газ на світових ринках. Фактично у минулому році ціни на газ і опалення вийшли на ринковий рівень і зараз більше залежать не від рішень комісії, а від інших факторів, які на них впливають", - додав Ніколайчук.

Окрім того, запланованого на 1 квітня чергове підвищення цін на електроенергію поки не буде, але це, швидше за все – тільки відстрочка, йдеться в матеріалі журналістки Наталії Лебідь "Хто допоміг Ахметову подвоїти доходи?".

"Подальше застосування формули "Роттердам плюс", яку нещодавно відмовився скасувати Апеляційний господарський суд Києва, поза всяким сумнівом, тягнутиме тарифи вгору", – йдеться в матеріалі.

Журналіст зазначає, що алгоритм нарахування ціни за електроенергію зараз визначає формула "Роттердам плюс", запропонована свого часу НКРЕКП.

"Роттердам+ – це формула, за якою вважається ціна електроенергії. В ціну закладається вартість вугілля в Роттердамі і перевезення в Україну. У Роттердам воно потрапляє з різних країн. Справа в тому, що ми його з Роттердама не веземо – ми використовуємо наше українське вугілля. Просто воно розраховується в тарифах за тими роттердамськими цінами", – зазначив енергетичний експерт Андрій Герус.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-