Суд у справі Штепи знову перенесли

Суд у справі Штепи знову перенесли

Укрінформ
Комінтернівський райсуд Харкова переніс засідання по справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, обвинуваченої у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, через хворобу судді.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Засідання суду не відбулося: захворів голова колегії суддів у справі Штепи", - зазначила Дубовик.

За її словами, чергове засідання суду призначено на 30 березня, в 11:00.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 13 березня Комінтернівський райсуд Харкова на черговому засіданні у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи задовольнив клопотання захисту про направлення справи до Вищого спецсуду для визначення підсудності: захист вимагає, щоб Штепу судили в Слов'янську, за місцем вчинення інкримінованого діяння.

3 лютого Комінтернівський райсуд Харкова продовжив для Штепи запобіжний захід на 60 діб - до 2 квітня.

26 січня головуючий у справі Штепи в Червонозаводському райсуді Харкова Віктор Єжов взяв самовідвід після того, як представник держобвинувачення заявив про відвід: стосовно нього за матеріалами СБУ зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 КК України (сприяння діяльності терористичної організації).

Штепу було затримано 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти в Слов'янськ під погрозами терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань були зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-