"Азов" заявляє, що готує наступний етап "банківської блокади"

Укрінформ
Національний корпус "Азов" вирішив тимчасово припинити блокаду філій російських банків в Україні.

Про це йдеться в заяві "Азову" у Facebook.

"Ми ведемо війну з Росією, а не з українськими громадянами. Хоча нас дивує поведінка тих, хто на третій рік війни з РФ тримає у банках окупанта заощадження. Через це ми на короткий час розблоковуємо відділення російських банків, розуміючи, що вкладниками у них, зокрема, стали звичайні громадяни", - йдеться у заяві.

"Азов" звертається до таких громадян "проявити національну солідарність" у боротьбі з агресором і водночас врятувати свої кошти.

Водночас заявляється про наміри щодо другого етапу у процесі виведення російських банків з України: "Ми оголошуємо про підготовку наступного етапу банківської блокади. Її масштаби розширяться до повного припинення роботи всіх філій кривавого "Сбєрбанку Росії" в Україні".

Нагадаємо, указом Президента України від 15 березня 2017 року №63/2017 "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" введено в дію відповідне рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 березня 2017 року.

Це рішення стосується публічних акціонерних товариств "Сбєрбанк", "ВіЕс Банк", "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк", "ВТБ Банк", "БМ Банк". Воно передбачає заборону розміщувати державні кошти на рахунках цих установ.

Раніше повідомлялося, що "Сбєрбанк России" розпочав обслуговування у своїх відділеннях клієнтів з "паспортами громадян" "ДНР" й "ЛНР".

Водночас у ПАТ "Сбєрбанк" заявили, що фінустанова не обслуговувала і не має наміру обслуговувати клієнтів на підставі документів, виданих на тимчасово не підконтрольних українській владі територіях.

На початку березня активісти заблокували роботу деяких відділень банку, і не лише у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-