28 березня: народний календар і астровісник

28 березня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Никандра; чи є у вас план, містере Фікс? …Та в мене цілих три плани!

Сьогодні мученика Никандра Єгиптянина. Никандр був знаним лікарем і під час гонінь на християн відвідував у тюрмах ув’язнених, надаючи їм допомогу. Вдень він лікував язичників-можновладців, а вечорами – убогих і тих, хто постраждав за віру. Вночі ж Никандр таємно ховав загиблих християн – закатованих, або тих, кого кинули на розтерзання хижим звірям. Невдовзі його вистежили, схопили і жорстоко стратили.

Вважалося, що цього дня у вовків з’являється потомство. А ще були такі прикмети: «Якщо вночі чуєш собачий гавкіт, або виття – переверни подушку, аби сон був добрий». Також були прикмети, пов’язані з першим громом: «Як уперше гримить грім, треба спиною що-небудь (найпаче стіну) підперти – щоб спина не боліла, як настане літня робота. Або по землі покачатися, щоб крижі не боліли».

Іменинники сьогодні Олександр, Олексій, Денис.

Сьогодні 1-ий і 2-ий місячні дні. Місяць-молодик. Відомі замовляння, пов’язані з молодим місяцем: «Молодик-молодик! В тебе роги золоті; твоїм рогам не стояти, моїм зубам не боліти!» Або: «Молодик-гвоздик! Тобі роги красні, мені очі ясні!» Чистий і світлий день. Чудовий час для планування, адже відомо, що мрія починається з ретельно розробленого плану. Розбийте по пунктах: а, б, в…; «г» краще не чіпати, бо існує загроза, що загрузнете в цьому пункті надовго. Від перших днів місячного циклу може залежати успіх усього подальшого місяця. День має магічні властивості, сьогодні добре працювати з ментальними енергіями. Будьте рішучими й активними, вівторок – день Марсу. Уникайте непотрібних контактів. Не рекомендується вживання гострої й дуже гарячої їжі.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1899 році: –9,5; а найтеплішим у 1977 та 1981 роках -  +18,0.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-