До Білорусі не пустили автобус з Києва з українцями та американцями

До Білорусі не пустили автобус з Києва з українцями та американцями

Укрінформ
Білоруські прикордонники не пропустили українських та іноземних громадян, які прямували автобусом з Києва до Мінська.

Об этом сообщает БЕЛТА з посиланням на представника Держприкордонкомітету Білорусі Антона Бичковского.

"В ході проведення прикордонного контролю відносно декількох пасажирів вжито заходів по спеціальній перевірці документів. Надалі на підставі ст. 30, 31 закону Білорусі "Про правове положення іноземних громадян і осіб без громадянства" вищезгадана група через державний кордон не пропущена і повернена на територію України", - поінформував Бичковський.

Як відзначається, інцидент стався 25 березня в пункті пропуску "Нова Гута". Автобус марки "Ванхолл", в якому знаходилися 62 людини, у тому числі 57 громадян України, четверо громадян США і один - Індії, прямував з Києва до Мінська.

Як повідомлялося раніше, українського письменника Сергія Жадана, який прибув до Мінська для участі в поетичному фестивалі "Вірші на асфальті" на початку лютого, прямо з готельного номера забрала білоруська міліція і відвезла до дільниці, де він провів цілу ніч. Білоруські правоохоронці пояснили, що Жадану в 2015 році заборонили в'їзд на територію РФ за нібито "причетність до терористичної діяльності". А оскільки Білорусь, як і Казахстан, знаходиться в одній візовій зоні з РФ, то заборона автоматично поширюється і на ці країни.

Ранком 11 лютого Жадана відпустили, попередивши про заборону в'їзду до Білорусі на невизначений термін і поставили вимогу протягом трьох днів залишити територію республіки. Через цей інцидент МЗС України викликав посла Білорусі в Україні Ігоря Сокола, а Посольство України надіслало ноту до Міністерства закордонних справ Білорусі. Потім Жадану було скасовано заборону в'їзду до Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-