Прикордонники виявили старовинну шаблю та монети початку XIX століття

Прикордонники виявили старовинну шаблю та монети початку XIX століття

Відео
Укрінформ
Старовинну шаблю , яку намагався приховано перемістити через кордон громадянин Португалії, виявили прикордонники Луцького загону у взаємодії зі співробітниками СБУ.

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

Старовинний предмет прикордонники спільно з працівниками фіскальної служби знайшли в конструктивних особливостях автомобіля «Мерседес», який прямував з України через пункт пропуску «Ягодин».

Попередню інформацію про можливе незаконне переміщення культурних цінностей з території України прикордонники отримали заздалегідь від співробітників СБУ. Шаблю оздоблену ймовірно дорогоцінним камінням та піхви до неї водій заховав під обшивкою багажного відділення автівки.

Чоловіка разом з виявленим предметом передали до СБУ.

У той же день прикордонники Мостиського загону спільно з представниками фіскальної служби виявили в пункті пропуску «Шегині» 13 старовинних монет 1838–1924 років випуску. У результаті перевірки автомобіля «Пежо» словацької реєстрації, якою керував громадянин України, оглядовою групою в салоні транспортного засобу були знайдені старовинні монети різного номіналу та року випуску. Зазначені монети передали до фіскальної служби для проведення експертизи.

Фото, відео: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-