Підпільний “цех” виробляв алкоголю-фальсифікату на півмільйона за добу

Підпільний “цех” виробляв алкоголю-фальсифікату на півмільйона за добу

Фото, відео
Укрінформ
У Закарпатській та Львівській областях працівники поліції спільно із спецпідрозділом КОРД провели вночі 25 обшуків у межах операції з викриття масштабного виробництва фальсифікованої горілки.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook.

"Масштабне виробництво фальсифікованої горілки припинено на заході країни. Оборот до півмільйона гривень на добу. Вночі провели 25 санкціонованих обшуків - Львівська і Закарпатська області", - зазначив глава МВС.

За його словами, підпільний бізнес організували 5 жителів цих областей. Потужний цех виробництва фальсифікованої горілки розміщувався на Львівщині, збувалася "продукція" теж у західних регіонах.

«Добове виробництво - до 2 тисяч ящиків цього зілля. Прибуток, що потрапляв лише у кишені організаторів - від 100 тисяч до півмільйона гривень на добу, без сплати жодних податків», - зазначив Аваков.

За його словами, вночі оперативники обласного управління захисту економіки, слідчі поліції Закарпаття із залученням спецпідрозділу КОРД за процесуального керівництва обласної прокуратури провели одночасно 25 санкціонованих обшуків - за місцем розташування підпільного виробництва, складів, каналів збуту, а також за місцем мешкання організаторів. Участь у заходах узяли понад 100 поліцейських.

«Вилучили: 2 тисячі ящиків фальсифікату (40 тисяч пляшок), 120 тисяч доларів США, 117 тисяч євро, 600 тисяч гривень, 5 тонн спирту, незліченну кількість підробних марок акцизного збору України, устаткування для виробництва алкогольної продукції», - додав керівник МВС.

За інформацією прес-служби МВС, на підставі зібраних матеріалів слідчі обласного управління поліції відкрили кримінальне провадження за ст. ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) та 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Встановлюються джерела поставки сировини для виробництва фальсифікованої продукції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-