Уряд має чотири пріоритети у соцполітиці - Рева

Уряд має чотири пріоритети у соцполітиці - Рева

Укрінформ
Український уряд має чотири пріоритети у сфері здійснення соціальної політики.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє прес-служба відомства.

"Найбільш актуальним завданням уряд вважає не пасивне пристосування соціальної політики до обмежених фінансово-матеріальних ресурсів країни, а визначення основних пріоритетів соціальної політики та реформ, які дають змогу впроваджувати в життя принципи соціальної справедливості та забезпечити постійне підвищення добробуту населення", - сказав Рева.

Першим пріоритетом, за його словами, було визначено комплексну реформу системи оплати праці, запровадження європейських стандартів у сфері соціально-трудових відносин.

"Ця реформа має на меті створити умови для ефективної праці людини, оскільки насамперед доходи від трудової діяльності формують добробут родин. Результатом наших зусиль став прийнятий 6 грудня 2016 року Верховною Радою України закон № 1774 з інноваційними нововведеннями, які відкрили шлях до позитивних змін у сфері соціально-трудових відносин", - зазначив Рева.

Він додав, що другим пріоритетом було визначено реформу системи пенсійного забезпечення, а третім - забезпечення адресності в наданні державної соцдопомоги.

Четвертим важливим напрямом роботи над підвищенням соціальних стандартів міністр назвав децентралізацію системи соціальних послуг та їх розвиток на рівні територіальних громад.

Урядовець уточнив, що зазначені кроки мають суттєвий вплив на зниження рівня бідності та є ключовими елементами у встановленні соціальної справедливості в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-