Нацрада розпочала впорядкування НСТУ

Нацрада розпочала впорядкування НСТУ

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 23 березня розпочала процес впорядкування мережі Суспільного мовлення шляхом переоформлення і об'єднання ліцензій. 

Сьогодні було ухвалено рішення щодо трьох ліцензій, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Ми переоформлюємо ліцензії НТКУ на НСТУ і об'єднуємо зараз 86 ліцензій у 3 ліцензії. Ми оптимізуємо витрати суспільного мовника, зменшуємо кількість перевірок цього мовника. Нині по одній лізензії отримує кожен з трьох каналів Українського радіо. Плюс будуть окремі 2 ліцензії у радіостанції "Тиса" і Всесвітньої служби радіомовлення України", - сказав член Національної ради Сергій Костинський.

Він зазначив, що в Українське радіо увійшли всі місцеві мовники суспільного мовлення і їх діяльність буде регулюватися внутрішніми наказами. 

"Суспільний мовник не відмовляється від жодної частоти на окупованих територіях, залишає за собою всі частоти, які були розподілені в Криму, а також на Донбасі", - додав Костинський. 

За його словами, робота над розробкою концепції щодо переоформлення ліцензій тривала півроку. Була спільна позиція і НСТУ, і Національної ради, що це оптимальне рішення - об'єднати ліцензії по каналах.

"На засіданні 30 березня Національна рада завершить переоформлення ліцензій радіостанції "Тиса" і Всесвітньої служби радіомовлення України, а також телебачення - ми його продовжимо, і також будемо об'єднувати, зменшимо кількість до 35-37, тому що такою великою кількістю юридичних осіб одному суб'єкту керувати надскладно", - зазначив Костинський. 

Як підкреслив заступник гендиректора НСТУ Михайло Шматов, це дійсно історичне рішення. 

"Головний месидж цього об'єднання - що згідно з законом про суспільне мовлення передбачено не менше трьох загальноукраїнських радіоканалів. Тому ми виходили з того, що у нас є три програми: Перша, "Промінь" та "Культура". І, відповідно, одна ліцензія - одна програма. Все решта буде регулюватися нашими внутрішніми документами", - сказав Шматов. 

Виконавчий директор Українського радіо Анатолій Табаченко наголосив, що було проведено величезну чорнову роботу, яка потребувала великої уваги. 

"Ми розглядаємо це рішення як важливий шлях з упорядкування і створення нормальних, зручних умов для роботи суспільного мовлення", - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-