Поліція говорить про російський слід у вбивстві Вороненкова

Поліція говорить про російський слід у вбивстві Вороненкова

Укрінформ
Серед першочергових версій убивства у Києві екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова слідство розглядає російське втручання.

Про це журналістам на місці події заявив заступник начальника Нацполіції України Олександр Вакуленко, повідомляє кореспондент

«Враховуючи особу загиблого, щодо якого було скоєно злочин, ми як одну з першочергових версій розглядаємо якраз дії Російської Федерації, спрямовані на знищення цієї людини як особи, яка давала важливі свідчення і відігравала ключову роль у процесах, які відбувалися в Україні», - сказав Вакуленко.

Як повідомлялося, сьогодні біля готелю «Прем'єр Палас» у Києві було вбито чоловіка. Згодом правоохоронці підтвердили, що вбитим є колишній депутат російської Держдуми Денис Вороненков, який прийняв українське громадянство та надав свідчення проти екс-президента Віктора Януковича.

Начальник головного управління Нацполіції у м.Києві Андрій Крищенко повідомив, що нападник поранив і охоронця загиблого. Останній, зі свого боку, поранив стрільця. Наразі обидва перебувають у лікарні під посиленою охороною.

Колишній депутат Держдуми РФ Денис Вороненков восени 2016 року виїхав із Росії через кримінальне переслідування. У грудні він отримав українське громадянство. Він є свідком у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича.

3 березня цього року Басманний суд Москви санкціонував заочний арешт Дениса Вороненкова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-