Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Не ходіть, дівчата, в Тіндер: знайомство вживу – реальність

Не ходіть, дівчата, в Тіндер: знайомство вживу – реальність

Блоги
Укрінформ
Не ходіть, дівчата, у Тіндер. Ходіть на виставки, у кіно, у театр. Шукайте себе, розвивайтеся!

Хлопці отримують те, що дівчина може їм запропонувати. Якщо вона може дати лише інтим – то про книги й кіно, політику чи культуру з тобою спілкуватися не захочуть, водити в театри та шукати сузір’я на небі не будуть.

Типова історія Попелюшки, Білосніжки або навіть принцеси Фіони – це видумані режисерами, казкарями та сценаристами ідеальні історії, на які дівчата з дитинства надивляться й чекають у свої 30-ть принца, короля чи навіть супергероя. Опустіться вниз! Казочки закінчуються там, де після 3-4 років серйозних відносин він нічого не хоче змінювати у своєму житті й вибудувана твоєю фантазією ідеальна історія закінчується слізьми та нервовим виснаженням. Тоді й починаються пошуки нових вражень.

Стерпиться, злюбиться – не варіант для сучасних дівчат. Усе й відразу та побільше – така сувора реальність б’є не тільки по гаманцю обранця, а ще й поширює стереотип про те, що дівчата заміж виходять за розрахунком. Не треба – завжди були ті, хто не залежно від епохи, історичних обставин чи поколінь намагалися влаштуватися зручніше. Але те, що моє покоління погрузло повністю у віртуальне життя, хоча воно напівреально-віртуальне, говорить про сумну тенденцію.

Соціальні мережі та додатки стали не просто способом для самовираження, комунікації, так ще й інструментом «щастя». Скільки позитиву та радості приносить оновлена аватарка чи лайкання фоточки,  а селфі – це взагалі окрема тема для лонгріду. Але суть ось у чому: за втиканням у телефоні та перелистуванням новин дівчата не помічають посмішок, прискіпливих поглядів чи легких залицянь. Знайомство вживу втратило свій смак. Це щось типу схоже на нітратні помідори – ні смаку, ні аромату.

Моя історія заснована на реальних подіях. Оскільки в успіх цієї авантюри не вірила ще від початку, то розчарування наприкінці немає. Так ось, є популярний додаток для знайомств – Tinder. Деякі вважають, що це додаток для інтимних знайомств… Суть у тому, що лише після взаємних «лайків» за фотографіями відкривається діалог для спілкування. Радіус пошуку «партнера» визначається геолокацією та інтересами у соцмережі Фейсбук, акаунт до якого прикріплений у Тіндері.

Зареєструватися у додатку змусив мене колега по роботі, узявши «на слабо», або простіше кажучи: «Ліда – ти дівка авантюрна – спробуй». А чому б і ні, подумала я. Адже уживу дійсно за останні 4-5 місяців не вдалося познайомитися. Мамонти вимерли! Тому, я давай лайкати/дизлайкати фото хлопців, які пропонував мені додаток. Після кількох годин пересування пальцем по екрану з’явилися перші співпадіння. Розпочалися діалоги…

Загалом за місяць перебування там склалося 127 пар, з них 31 діалог та десяток зустрічей після «адекватного» спілкування.

І понеслось…  

Кількість непристойних пропозицій відразу після слова «Привіт» дорівнюють близько 65-70%  від загальної кількості діалогів. І це при тому, що у мене нема відвертих фото, я не лайкала всіх поспіль і не писала першою. Загалом із близько сотні пар – лише четверта частина хлопців узагалі написала. Проте, діалог з десятком із них відразу закінчувався моїм нервовим тіпанням та словами – «МЕНЕ НЕ ЦІКАВИТЬ НІЧОГО НА 1 РАЗ! НА 1 НІЧ! І НА 2 НОЧІ ТЕЖ».

Моїй подрузі-колезі, яка теж пішла на цю авантюру, взагалі відразу пропонували ціну в доларах!!! І це не залежало від раси, походження, кольору очей та соціального статусу. Як виявилося, там «сидять» усі (кількох давно знайомих там теж знайшла).

Журналістська допитливість і вперта натура не давала мені спокою, і я все ж запитувала в цих «кавалєрів», чому вони відразу пишуть про інтимні пропозиції. Більшість же ж відповіла, що дівчата самі пропонують себе, називають кошторис та способи задоволення. А від такого невже можна відмовитися…?

Мені ставало гидко, соромно й образливо, але видалятися не стала – експеримент продовжився.  Після залицянь, відвертих слів і кількості таких спілкувань, у власному профілі я додала текст: «якщо на 1 раз, на 1 ніч, на 1 день – проходь повз». І що ви думаєте? – Кількість взаємних лайків відразу ж зменшилася разів у три. А з тих діалогів, які відкрилися – лише 1 з 5-ти міг щось написати. Наразі, спілкуюся лише з 2-ма представниками з більше, ніж 100 пар. Побачень було більше 10-ти, а розчарувань на роки.

Хоча, я скажу, були й позитивні моменти – пити каву «на халяву» ніхто не забороняв. Крім цього, я змогла удосконалити комунікативні вміння та виробила стресостійкість. Адже від різноманіття побачень та уподобань хлопців іноді просто пухли мізки: від одягання суконь – до зустрічей з травесті дівами.

Важливо одне – хлопці отримують те, що дівчина може їм запропонувати. Якщо вона може дати лише інтим – то про книги й кіно, політику чи культуру з вами спілкуватися не захочуть, водити в театри та шукати сузір’я на небі не будуть. Шкода, що не всі це розуміють. Увага дивним чином вимірюється кількістю квітів, ціною подарунків та лайків під оновленою авою.

Зараз, після місячної авантюри, я намагаюся не втикати в телефон, читаю в транспорті книгу й частіше посміхаюся хлопцям у відповідь. Спрацьовує набагато краще, та й приємніше отримати «либу» у відповідь.

Не ходіть, дівчата, у Тіндер. Ходіть на виставки, у кіно, у театр. Шукайте себе, розвивайтеся! Відмазки типу «постійно зайнята», «робота-дім-навчання-прибирання-робота» – це не привід шукати щастя в соцмережах чи додатках. Проте, якщо ж у когось вийде успішна історія – буду рада прочитати.

Лідія Гармаш

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-