LIKБЕЗ пропонує курс історії української армії в усіх військових вишах

LIKБЕЗ пропонує курс історії української армії в усіх військових вишах

Укрінформ
Дотепер в українських військових навчальних закладах не викладається предмет "Історія українського війська". Книгу під однойменною назвою випустив Громадський проект "LIKБЕЗ. Історичний фронт" і домагається поширення її у наших військових вишах.

Про це поінформував головний редактор видання Василь Павлов на прес-конференції в Укрінформі. 

"Історія українського війська" стала другим продуктом "LIKБЕЗа", присвяченим військово-історичній проблематиці. На початку вийшла книга "Поле битви - Україна". Потім більш фундаментальна популярна "Історія українського війська", і, за даними видавництва "КСД", вже розпродано 2 наклади книги загальною чисельністю близько 10 тисяч примірників... Зараз у планах - зустрітися з представниками усіх військових навчальних закладів, щоб  зрушити процес викладання історії українського війська. Тому що до цього часу в українських військових навчальних закладах викладається предмет "Історія України. Історія української культури". Тобто на третьому році війни ситуація не змінилася. Є надія, що вона зміниться цієї осені", - розповів Павлов. 

Він додав, що Національна академія сухопутних військ ще восени закупила 50 примірників цього видання завдяки тому, що там працює один з авторів книги Андрій Харук, і вона вже використовується в академії як підручник.

Павлов зазначив, що разом з групою "Нове військо" на чолі з Віталієм Гайдукевичем, яка фактично готувала проект української військової форми, "LIKБЕЗ" відвідує з лекціями військові навчальні заклади - спочатку була Національна академія сухопутних військ, потім Одеса, де зустрічались з офіцерами Одеського гарнізону. Однією з форм апробації цієї книги став місяць тому 4-денний курс лекцій для курсантів Житомирського військового інституту, який базувався на книзі "Історія українського війська".

"На сьогодні Генеральний штаб ЗСУ планує докорінно змінити всю систему військово-історичної роботи в лавах Збройних Сил, готуються відповідні накази. І тільки-но вони пройдуть етапи затвердження, сподіваюся, що і проект "LIKБЕЗ" в цілому, і окремі його учасники зможуть до цього долучитися", - сказав Павлов.

Координатор проекту "LIKБЕЗ. Історичний фронт" Кирило Галушко розповів, що видання "Історія українського війська" містить 40 чудових ілюстрацій нашого відомого графіка Олександра Ком'яхова, які показують українських вояків різних часів.

"Серед них є, зокрема, і українські татари. Це невипадково. Ми намагалися і в наших загальноісторичних книжках, і у військовоісторичних вписати історію Кримського ханату в оповідь історії України, оскільки Крим все-таки наш і кримські татари наші брати. І також ми показуємо військове мистецтво Кримського ханату у нашій загальній "Історії українського війська", - підкреслив Галушко. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-