У МЗС нагадали українським вболівальникам правила в'їзду і перебування у Хорватії

У МЗС нагадали українським вболівальникам правила в'їзду і перебування у Хорватії

Укрінформ
Громадяни України, які мають намір відвідати м.Загреб під час футбольного матчу між збірними України та Хорватії 24 березня, слід дотримувати правил в'їзду та перебування в Хорватії.

Про це повідомив у Facebook Департамент консульської служби МЗС.

"У зв’язку з проведенням 24 березня у м.Загреб відбіркового футбольного матчу чемпіонату світу між національними збірними командами України та Хорватії очікується прибуття великої кількості українських вболівальників. У цьому зв’язку рекомендуємо громадянам України бути особливо уважними під час відвідання м. Загреб та дотримуватися правил поведінки та законодавства Республіки Хорватія", - йдеться у повідомленні.

У департаменті нагадали, що відповідно до норм законодавства Республіки Хорватія, іноземець під час короткострокового перебування в країні зобов'язаний зареєструвати місце свого проживання впродовж 2 днів із моменту в’їзду або у разі зміни місця проживання. Заяви на реєстрацію місця проживання повинні бути подані до відділу поліції за місцем знаходження житла (апартамент, готель тощо), де мешкатиме іноземець.

"Порушення режиму реєстрації місця проживання на території Хорватії тягне за собою накладення штрафу", - попередили у МЗС..

Для отримання в’їзної візи до Хорватії потрібно звертатися до Посольства Республіки Хорватія в Україні. На прикордонних пунктах пропуску Республіки Хорватія візи не оформляються.

Іноземці, які мають діючу дво- або багаторазову шенгенську візу чи дозвіл на перебування в країні Шенгенської зони, Болгарії, Румунії та Кіпру, можуть відвідувати Хорватію без необхідності оформлення хорватської візи та перебувати на її території у період дійсності вищезазначених віз або дозволів. Термін перебування не може перевищувати 90 днів протягом 180 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-