В Україні вже працюють 178 опорних шкіл - Зубко

В Україні вже працюють 178 опорних шкіл - Зубко

Укрінформ
На сьогодні в Україні функціонує 178 опорних шкіл, до яких приєднано 511 їхніх філій.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час виступу на Раді регіонального розвитку, повідомляє Урядовий портал.

“2017 рік - це рік впровадження секторальної децентралізації. У громад повинна з’явитись нова якість послуг і найголовніша - це освітня. Всього в Україні функціонує 178 опорних шкіл, до яких приєднано 511 їхніх філій”, - йдеться у повідомленні. 

Зубко наголосив, що потрібно побудувати дороги, запустити шкільний автобус і використати максимально державну підтримку і місцеві бюджети для того, щоб показати результат у наданні освітньої послуги у громадах.

“Наша мета – розбудовувати освітній простір саме в опорних школах в об'єднаних територіальних громадах (ОТГ). Сьогодні їх налічується 39! Повільно рухаються з точки зору розвитку освітнього простору Закарпатська область – нуль опорних шкіл, Київська - з 23 опорних шкіл, нуль в ОТГ. Позитивну динаміку в цьому процесі демонструє Житомирська область: з 12 опорних шкіл тут 8 - в ОТГ, 32 філії, куди довозиться 133 дітей; Дніпропетровська: з 12 опорних шкіл 3 - в ОТГ, 30 філій, довозиться 233 дітей; Сумська: з 5 опорних шкіл 4 - в ОТГ”, - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-