Екс-регіонал Макеєнко придбав 9,5% телеканалу Tonis

Екс-регіонал Макеєнко придбав 9,5% телеканалу Tonis

Укрінформ
Український політик і бізнесмен Володимир Макеєнко оголосив на прес-конференції 20 березня, що став власником 9,5% телеканалу Tonis і "продовжує процес".

Про це повідомляє "Детектор медіа".

"На сьогоднішній день я володію 9,5%, інше перебуває у власності самого каналу. Процес продовжується, ми проводимо аудити – фінансовий, юридичний. Непрості часи каналу минули, вважаю, що його чекає прекрасне майбутнє", - повідомив Макеєнко.

Як відомо, власником 80% ТОВ "Телеканал "Тоніс" з квітня 2016 року є саме ТОВ "Телеканал "Тоніс", і за законом протягом року ця частка має бути продана або ж має бути зменшено статутний капітал товариства.

За словами Макеєнка, частку 9,5% він придбав у менеджменту каналу. Назвати суму угоди він відмовився, посилаючись на те, що на це мають дати згоду інші сторони угоди. Він також не озвучив суми запланованих інвестицій у канал.

За даними "Детектор медіа", статутний фонд ТОВ "Телеканал "Тоніс" становить 16 млн 731 тис. 250 грн. Частка Макеєнка - 1 млн 589 тис. 468,75 грн.

За його словами, Tonis буде "стовідсотково проукраїнським каналом". "Канал буде працювати виключно в українському полі, згідно з Конституцією України, і ніякі кроки вліво чи право, порушення законодавства не буде. Це буде стовідсотково проукраїнський канал", - запевнив інвестор.

За словами Макеєнка, він вирішив придбати канал Tonis, бо не хотів, щоб зник перший приватний український телеканал. "Не мав права зупинитися цей канал. Це перший приватний телеканал України, зареєстрований 1989 року, раніше державності України. 1992 року він переїхав до Києва і вийшов в ефір. Треба було його підтримати", - заявив інвестор.

Він також розглядає Tonis як бізнес-проект: "Це зараз мій основний проект, яким я буду займатися. План на п’ять років прорахований. Непростий період залишився позаду".

На зауваження журналістів, що зараз телеканали є збитковими та не є бізнесом, він додав: "Я вирішив вкласти гроші. У мене дочка підростає, їй 12 років, вона хоче спробувати себе на телебаченні".

Як відомо, Макеєнко – народний депутат кількох скликань, представник партій "Наша Україна", "Регіони України", Партії регіонів, колишній заступник голови фракції Партії регіонів, колишній голова Київської міської державної адміністрації (січень-березень 2014 року). У лютому 2014 року вийшов з лав Партії регіонів. У 2015 році балотувався в мери Києва від партії "Наш край".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-